LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - Herstal Turcs Futsal  4-7 (3-5)

DATUM 07-01-2011

DOELPUNTEN 10m. Creemers (1-3), Putzeys (2-3), Vermeiren (3-4), Creemers (4-7).

VERSLAG Na een fantastische 1e helft van beide ploegen is de ruststand 3-5. Keeper De Bruyn redde in de beginfase Leopoldsburg verschillende malen. Maar toen kwamen 3 dolle minuten waarin Herstal 3 doelpunten scoorde. Barankiewicz, Yilmaz en Giuliano scoorde de doelpunten. In de 9de minuut scoorde Creemers een terechte penalty waarbij de keeper eigenlijk rood had moeten krijgen, 1-3. In de laatste 10 minuten van de tweede helft was het vooral ZVC Leopoldsburg die de wedstrijd in handen nam en ontelbare kansen afdwong maar het doelkader stond in de weg. Het werd wel nog 2-3 maar Barankiewicz scoorde nog de 2-4 op een zuivere counter. Toch kon Vermeiren milderen tot 3-4. Vlak erna kreeg Vermeiren nog een (terechte?) rode kaart. In de overtal situatie scoorde Yilmaz nog de 3-5.

De tweede helft was minder wat kansen betrof, maar de spanning was wel te snijden. Derwael scoorde een simpele goal, 3-6. De match was evenwichtig maar het klasseniveau was wel te merken, Herstal speelde de match simpel uit. In de 8e minuut scoorde good old Janssen nog de 3-7. Creemers milderde nog tot 4-7. Wawrzak mist de zoveelste 10 meter die Leopoldsburg mocht nemen. Verdiende overwinning van Herstal maar ZVC mag zeker met geheven hoofd het veld verlaten.